NEW ITEMS !

 

ON SPECIAL

Keltische symbolen

Keltische knoop

Keltische knopen zijn een variëteit van (meest eindeloze) knopen en gestileerde grafische voorstellingen van knopen, gebruikt voor versiering, overgenomen door de oude kelten. Deze knopen zijn het meest bekend voor de versiering van christelijke monumenten en manuscripten zoals het boek van kells en de lindisfarne- evangeliën. De Keltische knoop is over het algemeen een knoop zonder begin en zonder einde die staat voor de continuïteit van het leven.

Keltisch kruis

Een Keltisch kruis is de combinatie van een christelijk met een cirkel. Het is het karakteriserend symbool van het Keltische christendom en het is een samenvoeging van het christelijk kruis met een heidens zonnerad. De horizontale as staat voor de verbintenis met de arde en de verticale voor een verbintenis met de hemel.

travellers charm

Een reizigers amulet, een replica van de een steen gevonden in Gotland, Zweden. De achterzijde van dit amulet heeft rune inscripties die letterlijk vertaald: “toekomstige reizen zijn beschermd tegen het kwade” betekenen.

Dahmdorfs spear

De originele speerpunt was gevonden in Dahmsdorf, Duitsland en dateert terug naar circa 250 na chr. De rune inscriptie verwijst naar de Rune Ranja wat letterlijk de door-boorder betekent oftewel recht op zijn doel af. Speerpunten werden beschouwd als zeer krachtige amuletten.

Triskelion

(ook trinacrie of triskele , afkomstig uit het Oud grieks; "driebenig") is een symbool bestaande uit 3 gebogen mensenbenen, of, meer in het algemeen, drie verbonden spiralen of elk symbool met driemaal rotatiesymmetrie voorstelling van een rad met drie benen of drie benen in driepas is een al sinds de oudheid een geliefd symbool en wordt in de heraldiek en de symbolenleer, gebruikt. hoe de figuur ook gedraaid wordt, zij zal nooit knielen. De triskelion staat aldus voor onverzettelijkheid en vrijheidszin.

Fibula

De originele fibula is een replica van originele fibula's die van oorsprong gedragen werden door de kelten en/of Romijnen op de schouder(s) door de pin door de stof heen te prikken en de cirkel een slag te draaien. Natuurlijk ook te gebruiken als zeer originele piercing! ( grap)

spiraal ( gesp voor sjaals )

Grote ronde soort van gesp om gewaden doorheen te draperen. Geeft net even die speciale klassieke middeleeuwse finish aan je outfit. Spiralen, trappatronen en sleutelpatronen zijn dominante motieven in Keltische kunst voor de christelijke invloed op de Kelten, die begon rond het jaar 450. Deze designs vonden hun weg in de vroege christelijke manuscripten en kunstwerken door de toevoeging van afbeeldingen van het leven, zoals dieren, planten en zelfs mensen.

Unicorn

Eenhoorn betekent kracht, zuivering, genezing, wijsheid, zelfkennis, vernieuwing en eeuwig leven. Oorsprong: in de 4 de eeuw v.C. sprak de Griekse historicus Ctesias over een wild dier met genezende krachten en een gedraaide hoorn op zijn voorhoofd. Middeleeuwse mythen vertellen dat het dier enkel kon gevangen worden met de hulp van een maagd die met het dier bevriend was.

Chalice well

een Heilig Geometrisch Teken. Het symboliseert de Cirkel waarin alles zich bevindt.
De 2 Inner Cirkels symboliseren zowel Mannelijk als Vrouwelijk, Dag en Nacht en Licht en Donker! verdeeld door de ( bloedende)speer, het Mannelijk, dat met het Vrouwelijk Samenkomt.
Het Water is Yzerhoudend en laat een rode kleur na waar het stroomt, vandaar de bloedende speer!!? ook bekend vanuit de oudheid/Christendom, vertellingen van Jozef van Arimethea en Maria Magdalene die de Cup van het laatste Avondmaal naar Avalon zouden hebben gebracht en in Chalice Hill begraven....
Dezer dagen is de Chalice Well een druk bezochte plaats van Stilte en Liefde en voor velen ook van Heling, de Rustgevende tuinen zijn een genot voor het oog en de ron is een geliefde plek voor meditatie en integratie!!

Love spoons

Eeuwenlang sneden jonge mannen uit Wales tijdens de lange winteravonden speciale lepels uit hout, waarmee zij meisjes de liefde verklaarden en hun aanstaande schoonvader wilden overtuigen van hun ambachtelijke vakmanschap. Deze “Love spoons” staan als symbool voor een leven in gezondheid en geluk. Met deze love spoon als geschenk voor je geliefde komen je dromen uit

Blessed be

Het alfabet van de oghams was volgens legendes ontstaan door de keltische god Ogmios. God van de wijsheid. Ogham karakters zijn enkel en alleen gevonden op de Britse eilanden. Een centrale verticale stam van waaruit korte staafjes naar links rechts of gekruist werden. De meeste inscripties waren magisch, sommige memoriaal of een goddelijke aanroep. Deze hanger betekent : “Blessed be” Een groet , vaarwel en/of blessing in de wicca traditie.

 
  McGraphic 2008  
 
 
  Email:
  password: